tisdag 10 augusti 2010
Kräftor kräva även andra rätter
Som avslutning på sommaren (för andra, inte för oss) blir det kräftknytis hos gamla vänner, tillika grannar, om en liten stund. Efter några halvdanna dagar ser vädergudarna ut att vara på vår sida, så vi hoppas på kvällssol till skaldjuren. Dessvärre var utbudet på de röda asätarna inte det bästa här på landet, så vi köpte det som stod till buds och kokade ny lag. Inga stora jubeltrummor, men helt okej. Vårt bidrag i övrigt består av en chiliaioli vi ofta serverar till fisksoppa (majonnäs - helst hemgjord - tomatpuré, vitvinsvinäger, cayennepeppar och vitlök) och två pajer. Den ena innehåller färskpotatis, rädisor, ruccola och fetaost (ett gammalt recept ur "Laga lätt", tror jag). Den andra är en tomatpaj, vinnaren i "Allt om mats" pajtävling tidigare i år (en tomatsås på krossade tomater, lök och vitlök är grunden. På det strös rätt mycket hackad basilika innan halverade cocktailtomater i olika färger fördelas på pajen som gräddas till tomaterna "ser torra ut" - toppen för alla ägg- och mjölkallergiker"). Båda pajdegarna görs med grahamsmjöl. Toppen för de som vill ha något matigt som grund för kräftor, öl och snaps.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar