måndag 9 november 2009

Lerkaka?

När jag häromveckan fikade på Espresso House serverades något som kallades "Mudcake". Vid närmare granskning tycktes det röra sig om en gammal hederlig kladdkaka i choklad (undrar fortfarande om det går att göra kladdkakor utan choklad... någon?!). Förutom att jag undrade vad sjuttsingen det är för fel på att använda just namnet kladdkaka, funderade jag lite över "Mud": Mina associationsbanor - och min översättning - går snarare till "lera" än "kladd". Sandkaka har jag ju hört talas om (förutom att dottern serverar det i lådan varje gång vill jag minnas att mormor bakade en variant på sockerkaka som kallades just sandkaka), men hur smaskigt låter det egentligen med lerkaka...?
.

2 kommentarer:

Fröken Dill sa...

Låter verkligen INTE gott! Men så gillar jag egentligen inte bakverk så där väldigt mycket. Hellre något salt och gott!
Tycker fröken Dill

Lilla Pricken sa...

...å allt med Dill, så klart! =)