tisdag 3 november 2009

Julhelg?

Långhelgen (ons-mån) blev ett enda virrvarr av Halloween, Allhelgona och jul. För att inte tala att vårt logistiska sinne sattes rejält på prov.

Det började redan i tisdags. Fina svägerskan och mellankusinen i familjen ville så gärna rå om om E at- sånt värmer verkligen hjärtat - och bad om att få ta med henne till Busfabriken. S så i tisdags tog fina S tåget, hämtade dottern på dagis och tog tåget tillbaka igen. En oväntad barnfri tisdagskväll som spenderades på Ljunggrens över god sushi, ritningar och måttstockar innan vi packade, gjorde tester och planerade morgondagen.

På onsdagen höll jag först en föreläsning i över tre timmar. Därpå hade jag ett lika långt möte som krävde närvaro och skärpa. Sen var både rösten och jag slut. Tack å lov för mannen som - med hjälp av snällaste J - både hämtat släpkärra, tömt källarförrådet och monterat ner vår säng. Så det var bara att hoppa ur kostymen, i jeansen och sätta sig i bilen. Hos rara svägerskan var fikat uppdukat och svågern redo att fylla kärran med ytterligare saker från deras vind. Jo jo, sakletare som jag får sprida ut gracerna lite.... Efter en liknande räd i svärföräldrarnas källare var vi äntligen på väg.
Väl där hjälpte mannen grannarna med deras husbyggen i två dagar medan jag kånkade runt möbler (att pilla en matta under tunga saker och sedan dra är numera en välutvecklad metod....). Medan väggar, tak och golv torkade i lilla rummet åkte vi fem mil söderut för att lämna kärran innan vi målade ytterligare lager, röjde tomten och eldade sly. Vi fick t.om. upp lite golvlister, fönstersmygar och dörrkarmar. Inte illa. På vägen hem gjorde mannen ett par kundbesök och en halvtimme innan Ikea i Kungens kurva stängde låg vi på sängavdelningen och provade och provade..... Mannen lyckades med konststycket att få upp dem på taket och här hemma fick vi hjälp att lyfta av och in dem av finaste AoR - som fnissade gott åt vår optimistiska tidsplanering.
Tro nu förallandel att vi inte hunnit vila, för det har vi. Vi var på julmarknad i två dagar, fikade med hela barndomsgänget, träffade grannar, promenerade, karvade en Halloweenpumpa, läste och mös i soffan. På väg hem åt vi lunch på Hamnkrogen i Kalmar som har en så fin o bra lunchbuffé (tre rätter plus sallad och efterrätt framdukade på vita linnedukar) och fantastiskt omtänksam personal att jag inte ens orkade påpeka att vi betalade 40 spänn för mycket. Dessutom stannade vi hos svärmor och fick fika på vägen hem - och en chans att gosa med dotterns senaste kusintillskott, ljuvligaste J. Kort sagt: Jag som aldrig varit på landet så här sent på hösten blev helt frälst: - Jag ser helt klart en ny tradition i antågande!

2 kommentarer:

Anonym sa...

låter som en supermysig helg, sov ni gott i sängarna?kram A

Lilla Pricken sa...

Jajamen, även om det där med att äntligen få en 20 cm bredare säng var bortkastade pengar: - det enda som hände var att dottern brer ut sig ännu mer. Själv har jag fortfarande bara 15-20 cm att sova på..... =(