lördag 22 november 2008

Förebild

Jag brukar med bestämdhet hävda att "baka inte är min grej" och har alltid beundrat mannens systerdotter som rätt som det är kan utbrista "Guuu' va' jag är sugen på att baka bullar" för att i nästa sekund vara i färd med att sätta deg. "Så'n kommer jag aldrig att bli", har jag tänkt. Men möjligen har många trevliga dagar, timmar och veckor i L:s sällskap haft effekt. För när snön yrde utanför fönstret, kylan bet i ben och kinder (jodå, dottern och jag hängde i parken en stund på väg hem från stan: - Mamma frös som attan utan långkalsongerna....) föll faktiskt andan på. Så jag har bakat en sats kanel- och kardemummasnurror. Välkommen att smaka!

7 kommentarer:

Anonym sa...

Jag lovar att komma hem och smaka på dina bullar...du vet att jag älskar dem.

Lilla Pricken sa...

Haha... Hoppas Du inte menar det som jag först tolkade det...!!

Anonym sa...

Vad glad jag blir när du skriver så :D. fast jag måste säga att dina snurror va mycket foinare en mina kanel bullar;D. I morgon är det nog dags för mig att sätta igång med julbaket ;D gud va lussebullar och saffrans bullar jag ska göra!

Anonym sa...

oj finare ska de ju stå ;D

Lilla Pricken sa...

Ja, men då ska vi ju komma ihåg att Du använde en ölburk (!!) som brödkavel sist Du bakade. Respekt!! Ser fram emot att smaka saffransbrödet - å allt annat Du planerar att fixa med till julbordet (Du hojtar väl till om Du vill ha hjälp...?). Ses på annandagen. Kram! Ps. Vet Du om julbordssittningarna är fullbokade där Du jobbar?

Anonym sa...

Dom är inte fullbokade :) och jag skulle vilja fråga dig om den där skaldjurspaten du brukar göra som pappa älskar :) skulle vilja pröva på den :D

Lilla Pricken sa...

Inga problem, hojta till så får Du receptet - det är världens enklaste (pappsen kommer bli så glad så glad!). Ska synka kalendern med mannen så hör vi av oss om hjälp att boka bord. Kramen!