lördag 8 oktober 2011

Solskenslördag

Att äta middag på tu man hand med en 4-åring kan vara tålamodsprövande - eller alldeles, alldeles underbart. Efter att ha hämtat en solig (men lerig) unge på dagis och handlat fredagsmys (glass och bubbelvatten), konverserade ungen hela middagen: - mamma, hur har Din dag varit idag? Hur var det på jobbet? Fantastiskt! (Sen lät hon pappa vara med: via Skype/videosamtal fick han se på när det ritades, pysslades och plockades).

Och idag har var vi på bio. Vi såg en gammal (1970-tal?) rulle med "Kalle Stropp & Grodan Boll", men precis som förra gången var det tågresan och själva biografen i sig som nästan blev huvudsaken. Sen blev det lunch och ett besök i biblioteket där det var sångstund innan vi promenerade tillbaka till tåget. Och på kvällen kom finaste A över på "tjejmiddag" och en flaska bättre vin. Så Ni ser, än reder sig tjejerna själva!

Ps. Apropå ungens fantastiska sida: Vid lunchen "passade" dottern vårt bord medan jag stod i kö för att beställa. En kvinna före mig i kön klev ur, kom tillbaka och ställde sig efter mig. Då kom dottern försiktigt tassandes och viskade: "Mamma, jag tror faktiskt att den där flickan stod före dig i kön". Ordning och reda ska det vara!

Inga kommentarer: