söndag 15 maj 2011

Åh, vilken lördag!

Att dottern älskar allt som har med sång och dans att göra vet Ni säkert vid det här laget. Det senaste halvåret har "Den flygande mattan" (på Barnkanalen) varit dotterns absoluta favoritprogram. Så när säsongen tog slut och programmet dessutom togs bort från SVT Play var det stor sorg - men också ganska självklart att vi skulle försöka ta oss till inspelningarna av nästa programsäsong. Men eftersom inspelningarna sker utomhus och dessutom är gratis (läs: risk för galet mycket folk och att alla inte får plats) mörkade jag in i det sista. Men när vädret såg bra ut igår morse berättade jag om den tänkta utflykten - med både hängslen och livrem, i fall att - för dottern som i princip studsade upp och ner i de tre timmar som återstod innan vi skulle åka.


Och vilken dag det blev! Först stannade vi i Hågelbypark där vi åt lunch och klappade hästar. Sedan fortsatte vi mot Nyköpings folkets park där Bolibompaflaggorna vajade i solen. Vi hann precis hälsa på några av Bolibompaprofilerna (Julia och Isabelle - de finns på riktigt - något dottern tyckte var mycket märkligt), få ballonger, höra genrepet på avstånd och fika på medhavda kakor och bullar på en filt i solen innan det var dags. Så himla härligt att se dotterns glädje när Sara klev upp på sen och signaturmelodin drog i gång. Fullt ös och riktigt röjigt! Sen sjöng vi "Krokodilen", Melodifestivalmedley, "Båten Anna" och "Vingar" (gästartist var Mikael Rickfors - något som fick mig att minnas de senaste gångerna jag såg honom: i Böda Folkets park 1985 och på Åhléns senare samma år då jag fick hans autograf) för full hals - inte mindre än TVÅ gånger. För programmet spelades in två gånger (för att få material att klippa ihop på bästa sätt) och några sånger sjöngs dessutom ännu flera gånger.


Drygt två timmar senare var alla barn - och föräldrar - rätt möra. Dottern slocknade i bilen fortare än hon kunde säga "supersnälla silversara), men piggnade till när vi kom hem. Och eftersom mannen är på jobb hela helgen kröp vi upp i vår säng, åt glass och popcorn och hejade på Eric Saade i Eurovision innan vi båda slocknade. Lyckliga och nöjda, var och en på sitt sätt.



Ps. I sommar ska visst Sara Edwardsson ge sig ut på turné igen, denna gång med "Superhjältekonserten". Jag antar att vi kommer att vara där oxå....

Inga kommentarer: