fredag 2 juli 2010

Fredagsöverraskningar

Midsommarhelgen och de två resdagarna i början av veckan tog ut sin rätt. Eller så är det längtan efter semester som på allvar rotat sig i kroppen i takt med att sommarvärmen kommit. Hur som helst har jag varit galet trött den här veckan och arbetet har verkligen gått i slow motion. Så jag flexade ut tidigt idag, ringde mannen och föreslog gemensam dagishämtning för att sedan fira dotterns sista dagisdag för sommaren med en glass på nya glasscaféet. Men på dagis satt hela - om än semesterdecimerade - styrkan och käkade glass när vi kom. Och även pappor och mammor fick smaka! Så det där med glasscaféet kändes överflödigt, konstaterade både vi och dagiskompisen L:s mamma som vi hade sällis med. Men ville kanske dottern följa med dem hem och leka en stund istället? Jodå, det ville dottern gärna (första lekdaten hos en kompis utan oss!). Så där stod vi plötsligt, två föräldrar utan barn.

Men vi fann oss snabbt, gick ner till uteserveringen vid vattnet och tog en iskall öl i solskenet. Och medan vi satt där ringde fina D&M och frågade om vi inte ville grilla på deras balkong.... Så alldeles strax bär det av, först för att hämta dottern och sedan ett glas iskallt rosé i kvällssolen. Snacka om att vi lever i den bästa av världar!
Och med tanke på allt spontant som inträffat under dagen/kvällen ställer sig vän av ordning den naturliga frågan: Var ska vi sova inatt - kommer någon snart att spontant ringa och föreslå något för kvällen...?

Inga kommentarer: