måndag 7 december 2009

Pysselhelg

Helgen gick i pysslandets tecken. I lördags papperspysslade vi här hemma tillsammans med K, M o S och A, T, S o D. Vi började med ett besök på Papprika och för att ladda energi och lust bjöds det sedan på italiensk kycklingssoppa till lunch och till eftermiddagsfikat böjds det på päron- och lingonkaka ur "Vinterns söta" (första gången), en riktig hit -inte minst hos småfolket. Till det bjöds det glögg (årets med clementinsmak: riktigt god, även om den - som T påpekade - såg ut som ett urinprov till färgen... Kanske inte den associationen man vill göra, precis!) - å så pepparkakor med ädelost, så klart.
I söndags kom dotterns stora kusiner - plus en respektive - och faster på "julbaksbesök". Fast vi började med en shoppingtur och tillhörande fika innan mjölandet, kavlandet och knådandet tog vid. Till dotterns stora förtjusning höll vi på hela dagen med saffransbullar, pepparkakor och pepparkakshus och någon tid för annat än en mikroskopisk tupplur på eftermiddagen hade hon inte. Dessutom lärde de stora henne att äta både bull- och kakdeg och chokladgodis. Så även om hon somnade ungefär tio minuter efter att släkten lämnat huset, blev det en orolig sömn med magknip och mardrömmar. Men jag tror att hon - precis som jag - tyckte att det var värt det.

4 kommentarer:

Kusin L sa...

gud va fina bilderna blev :)

Maria sa...

å vad fint...riktig konst, ätbart i like...

Lilla Pricken sa...

Kan bara instämma... Tack å bock!

Fröken Dill sa...

Det låter toppen. Jag minns fortfarande barndommens pepparkaksbak med kusinerna hemma hos mormor som några av livets bästa stunder!
Hälsar fröken Dill