tisdag 4 december 2007

Kycklingsoppa

På allmän (?) begäran kommer här ett recept på italiensk kycklingssoppa. Mängden räcker till 4-6 personer. Håll till godo!

Fräs 150-200 g strimlat kycklingkött, 2 pressade vitlöksklyftor, 50 g bacon i fina strimlor och 25 cm strimlad purjolök i smör eller olja tills det börjar få färg.
Tillsätt 2 msk tomatpuré, 2 tsk baslika, 1 tsk timjan, 1 tsk oregano (använder oftast färska kryddor, då blir det lite mer än ett par teskeder) och låt det fräsa en stund.
Häll över 1,3 liter kycklingbuljong, 1 burk passerade tomater (400 g) och 1½ dl valfri okokt pasta. Låt koka på svag värme till kycklingen och pastan är färdig, ca 5-10 minuter. Tilsätt 1 dl grädde/laga lätt, låt soppan koka upp på nytt. Salta och peppra och garnera med färsk timjan.

Ps. Om man vill kan man oxå ha i svarta, hackade oliver.

Inga kommentarer: