måndag 25 maj 2009

Långhelg utan barn


Barnfri långhelg på landet i solsken, det smakar det. Men har man - som vi - bett om barnvakt för att jobba blir finns det en viss beska i den smaken. Fast det är inte klokt vad mycket man hinner när man slipper roa, mata och vagga en 2-åring: Vi har lagt värmegolv i badrummet, förberett alla väggar med fuktspärrar osv. och satt in paxfläkt. Vi har satt ett antal gipsskivor på väggarna, spacklat och slipat dessa plus kvistlackat hela taket i undervåningen. Dessutom har vi grävt ner plantor och två fläderbuskar, markberett en liten uteplats inför sommaren (av jordhögen som blev när vi grävde grunden till friggeboden), grävt upp brännässlor (jisses amalia - jag hade inte en aning om att skiten hade såna rötter att det skulle vara så jäkla jobbigt!) och sått gräsfrön. Sen eldade vi sopor och gick ett varv med röjsågen. Puh!

Och även om vi hade händerna fulla blev det lite tid över till mys oxå: grillat med gott vin på tu man hand, god middag ute tillsammans med grannarna och invigning av nya pizzerian i sällskap av en vidunderlig solnedgång. Dessutom har jag läst, läst och läst!

Och inte tycks det ha gått någon nöd på dottern heller, bortskämd som hon blivit med uppmärksamhet och skojigheter av sin faster med familj. Det har varit glass, cirkus, flera lekplatser varje dag, studsmatta och jag vet inte allt vad de hittat på med henne. Hon har inte haft tid att säga god morgon och god natt till oss i telefon - och det var knappt hon ville följa med oss hem igår kväll. Skitunge - det hade ju varit trevligt om hon hade saknat oss lite åtminstone.....

Inga kommentarer: