söndag 19 april 2009

Helgens goda middagar

Helgen har verkligen gått i ätandets tecken - ett mycket gott sådant. Fredagens middag kanske inte var så där vidare anmärkningsvärd: vi provade den för veckan nya pizzerian i våra kvarter. Godkänd, men inte så mycket mer. Då var sällskapet desto trevligare: bror P kom över och fredagsmyste med att se på film.

I lördagskväll åt hela familjen middag på Brasseriett tillsammans med några goda vänner. Klassisk mat för min del: "Entrecôte med pompa och bea" (som det ju heter på restaurangspråk), köttbullar med potatispuré, lingon och gurka för dottern. Gott (å jag tror att de som åt Biff Rydberg oxå var väldans nöjda).

Och idag har vi toppat med att äta hela eftermiddagen. En ny familjetradition hade nämligen premiär idag: Lång söndagslunch med alla syskon och syskonbarn den andra jämna helgen varje månad (hängde Ni med...? Eftersom vi alla lever rätt hektiska liv just nu blir detta ett sätt att ses utan att det går alldeles för långt mellan gångerna - Ett himla bra initiativ!). Finaste M hade lagat hur mycket mat som helst: förrättssoppa med hemgjorda "kex"; huvudrätten var två - kycklinggryta och ugnsbakad lax med fetaost, till det ris, oliver och två olika sallader; till efterrätt blev det marängsviss med hallon. En stund senare fikades det med en banan- och chokladkaka och små "jitterbuggar". Behöver jag tillägga att vi rullade därifrån när klockan närmade sig 20-strecket...? Extra roligt var det eftersom E hade skoj med senaste kusintillskottet (på min sida) och att familjen passade på att fira mannen som ju fyllde år i veckan. Vad han fick...? På kortet stod "Miami Ink eller Stockholm Ink - bara att välja....." och mannen fullkomligt hoppade av lycka hela vägen hem (så gott han nu kunde efter tre dagars utbildning till licensierad kettlebell instruktör och massor av god mat i magen!).
Tack alla för att Ni bidrog till en toppenmysig helg!

1 kommentar:

All is pretty sa...

Villken bra idé att ha fasta dagar (och inte allt för ofta) - det borde vi också införa. Vi träffar syskon och syskonbarn allt för sällen (de som bor här i närheten, min bror med familj som bor i Sverige 50 mil bort träffar vi tyvärr ännu mer sällan).