måndag 23 mars 2009

Små ljuspunkter i allt det grå

Alltså ursäkta, men kan vädret BLi tråkigare än så här?! Grått och blåsigt med snöblandat regn - vem 17 beställde det?! Jag vill ha vårvärme, snödroppar och fågelkvitter ooch kan inte ens snudda vid tanken på A&R som drog till Thailand i lördags utan att bli grön av avund. När blir det min tur att få lite sol på nosen?

Den enda fördelen med vädret - som jag kan komma på - är att det på något sätt är legitimt att mysa inomhus: fika, se på film, tända ljus.... Och pyssla. Medan mannen och dottern var på Äventyrsbad för småttingar (i Högdalens simhall är det en övre gräns på 7 år i Äventyrsdelen, vattnet håller 30 grader och når inte högre än till knäna på vuxna) igår, tänkte jag ut hundra små projekt (minst), stora och små, att ta itu med framöver (samtidigt som jag jobbade - skrev otroligt nog tio sidor på mitt manus). En del av skapandelusten initerades av rara svägerskan: tillsammans - i telefon - surfade vi igenom en mängd sidor i jakt på både material och inspiration (jag hoppas på en pysseldejt så småningom oxå).
Så nu känns det som om mitt huvud sprängs av alla idéer på pärltekniker, scraplayouter, virkprojekt och stickningsplaner SAMTIDIGT som jag funderar på ett, än så länge, hemligt projekt ihop med en kompis. När jag tänker närmare på saken är det faktiskt ett under att min hjärna inte kokat över för länge sedan (OM det har det får jag svar på inom kort) - och att jag faktiskt HAR TID att jobba överhuvudtaget.

Ps. Mönstren till virkade Kossan svartnos, Kaninen Mats, Pingvinen isis och andra småkompisar finns på www.amirugurumi.se. Passa även på att kolla in Fröken Elsas virkblogg (se länklistan vid sidan) för inspiration - och hepp! - så har Du snart Ditt eget lilla hemma zoo!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej och tack för all hjälp vid datorn igår, det är underbart roligt när man har en svägerska som är ännu mera tokig i pyssel än jag och tänk vilket pyssel sug man får och jag älskat massor. tack för att du finns. självklart ska vi ha en pysseldag snarast. och gud va gulliga djur. Kram Kram från en tacksam svägerska =)

Lilla Pricken sa...

Det var så lite så! Å här är pysselsuget enormt, så kolla kalendern och återkom. Kram tebax!