onsdag 25 mars 2009

Jungfru, jungfru skär

Idag finns det flera anledningar att fira: Förutom att S fyller år (hurra hurra!) är det ju vårfrudagen som i folkmun blivit våffeldagen och tillfälle att inmundiga gräddade godsaker med sylt och grädde. Dessutom står det "Marie bebådelsedag" i almanackan. Med tanke på att det i söndags stod "Jungfru Marie bebådelsedag" i almanackan kan man ju fundera på exakt VAD som hände mellan den 23 och 25 mars..... Å andra sidan har väl folk förlorat "jungfruligheten" fortare än så i alla tider....

Hur som helst, i vårt hem blir det inga våfflor idag. Men för dem som planerar storgräddning och saknar recept kommer M:s våffelrecept "med fiiiling" här:
Blanda 1/2 liter mjöl med 1tsk bikarbonat, 1/2 tsk salt och 2 tsk bakpulver. Blanda detta med 2 ägg, 1/2 liter filmjölk (har även använt yoghurt - ibland med vaniljsmak - och det funkar oxå) och 1 dl smält smör. Sen är det bara att sätta igång att grädda!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Inspirerade av dina Gesunda-våfflor fortsatte vi i samma goda stil på födelsedagen: våfflor med hjärtronsylt och grädde. Gott! Testade med en hyfsad halvtorr rielsing till - ingen höjdare tyvärr...
E

Lilla Pricken sa...

Ja, det låter onekligen som en utmaning att försöka hitta en passande dryck till våfflor... Fast, det klart: Champagne lär väl aldrig vara fel - särskilt inte på födelsedagar!