söndag 29 mars 2009

Gott tips

Som hyfsat nybliven småbarnsmorsa har jag insett hur himla skööönt det är att äta middag med/hos andra barnfamiljer: - De äter middag lika tidigt som vi, ingen tycker det är märkligt att hålla tre-fyra konversationstrådar igång samtidigt, att resonemang och koncentrerat ätande hela tiden får avbrytas för tillsägelser, utvälta mjölkglas eller blöjbyten osv. Dessutom är det mesta redan barnsäkrat och jag behöver inte bekymra mig över att dottern får tag i någon handblåst, "one-of-a-kind" glasvas värd x antal tusenlappar (fast så klart är det OERHÖRT skönt att få slippa allt det där ibland och äta middag som andra vuxna. Och är vi enda barnfamiljen brukar det finnas gott om vuxna som kan roa - läs: distrahera - dottern vid matbordet, vilket funkar utmärkt. Så det finns för- och nackdelar med allt!).

Igår åt vi middag hos J&M där dottern faktiskt LEKTE med snart 4-årige K och pysslade om snart 1-åriga I (bedårande, särskilt K som verkligen ansträngde sig för att hitta på saker med - och visa roliga saker för - dottern). Vi åt "hemmagjorda" hamburgare med klassiska tillbehör (inklusive tjockskuren cheddarost och rökig BBQ-sås), även om själva burgaren faktiskt inte var hemgjord. De hade handlat från Taylor's & Jones, en irländsk (?) charkbutik på Hantverkargatan som jag bara läst om tidigare (och aldrig lagt adressen på minnet). För 20 kronor får Du en 150 grams burgare, färdigkryddad och klar. Bara att steka eller grilla, alltså. Knappt värt jobbet att göra burgarna själv, alltså. Dessutom varierar de burgarna: Förutom vanliga klassiska kan Du t.ex. få lammburgare. De vi åt igår var gjorda på fläskfärs och "kryddade" med äpple. Kalasgott! Så stället rekommenderas verkligen varmt.
Ps. 4-årige K hade dessutom lagt stor omsorg på att välja korvar till sig och dottern ur det egentillverkade sortiment som Taylor's & Jones för. E åt korv så det sprutade genom öronen!

Inga kommentarer: