måndag 8 december 2008

Vi lever i en galen tid

...Å då syftar jag inte på finanskrisen eller den obligatoriska julhetsen utan något mycket mer trivialt än så. Än så länge har hela december varit fullkomligt överj..ig med jobb och logistik. Exempel? Förra måndagen var E med kontoret ett par timmar (medan jag stressade för att skriva på en rapport med deadline kl. 10 läste hon i min besöksfåtölj, sorterade böckerna i hyllan och pratade med alla som gick förbi ute i korridoren. Funkade kalas ända till hon slog huvudet i mitt skrivbord....) medan M hade möte. Snabbt byte vid halv elva då M skulle hålla föreläsning i Kalmar och släppa av E hos mellankusinen tio mil söderut. Själv rusade jag iväg på ett möte och sen höll jag föreläsningar hela eftermiddagen, jobbade till sena kvällen och stöp i säng.

I tisdags gjorde jag en blixtvisit i Växjö: Nästan fem timmar i bil för att hålla en föreläsning i två och sedan åka fem timmar hem igen. Galet! Vägen ner ösregnade det dessutom och på vägen hem var det nollgradigt och snö..... Krypkörning är inte min favvissysselsättning när jag bara vill hem och krama kudden. Dessutom började den stora cirkusen på vägen hem. Alltså, jag tror att jag pratat med ungefär hundra (nåja...) journalister som velat göra intervjuer i veckan (tror Ni mig inte så använd Google får Ni se....). I fredagsmorse var jag ju t.ex. på jobbet halv sex för att direktsändas. Galet. Dessutom innebar intervjuerna att allt annat i min "att-göra-korg" blev liggande så kommande veckan blir inte skoj. Galet det med.

I lördags jobbade jag tio timmar medan övriga familjen var på barndop och igår var svägerskan och mellandottern här på morgon-blixt-visit. När de åkt satte vi igång med kakbak och glöggförberedelser för klockan 13 ramlade ett antal pysselsugna vänner in genom ytterdörren (det pärlades och scrappades och ritades... Å de som tröttnade pausade i soffan med tidningar och film och liksom bara "hängde" här: Jag ÄLSKAR att umgås på det viset!). Dessutom hann jag med att fira av en kollega i veckan, planera och inhandla hennes present, besöka den finaste lägenheten/mest ombonade hem jag någonsin varit i, handla ett par klappar och rensa i röran. Kanske inte så konstigt att jag avslutade min söndag med sån migrän att jag kramade toalettstolen hela kvällen (brukar inte vilja prata om vare sig migrän eller attack - har det liksom inte gått inflation i de orden? Som om alla som har skallevärk plötsligt har migränattacker - men i det här fallet kom värken verkligen plötsligt. Tack å lov efter att våra pyssliga vänner gått, men inte roligare för det).....

2 kommentarer:

Anonym sa...

Du är helt underbart klok! det finna ingen bättre än dig att prata med om man vill ha ett bra och klokt svar! :) tack för att du alltid finns här! :) Och fjällen blir det, men bara i fyra dagar, fast det är bättre än inget ju! :D Kram sara !!

Lilla Pricken sa...

Gullunge (får man säga så fast Du är stor och snart vuxen...?)! Du är världens finaste - känner mig oerhört stolt över att få vara Din "moster". Lovar att alltid bara finnas ett telefonsamtal bort... =)