söndag 1 juni 2008

Två härliga dagar

Trots snuvan (som för övrigt tycks börja ge vika) har vi haft två underbara dagar på ett soligt - å snorvarmt - Öland. Har solat, promenerat, ätit gott och bara njutit av "lugnet före stormen". För snart drar ju turisthorden in. Redan denna helg var det rätt mycket campare i Köpingsvik och fullt med folk på stranden. Turister eller inte, roligt är det att se att det händer mycket på ön just nu. Det har ju liksom "stått å stampat" ett par år, särskilt på norra delen. Nu tycks generationsskiftet ha gjorts och det gjuts nytt liv - och mod? - i alla gamla ställen (på gott och ont för en som gärna romantiserar kring "hur det var förr" och som har minnen förknippade med nära nog varje sten och varje kotte). Förutom att Kaffestugan fått en välbehövlig "make over" blir Böda NK oxå Böda Äventyr i regi av bl.a. Renata Chlumska (såg henne på fiket i morse: är hon gravid, månne....?), i Mellböda öppnar trädgårdscaféet "Café Kex" (S, såg på Arbetsförmedlingens hemsida att de söker sommarpersonal - skickar Dig länken) i juni, på "Lammet & Grisen" öppnar ett Vinotek och äntligen, äntligen öppnar Byxelkroks Marina igen - nu med tillägget "Sea resort". Och även om det är lite längre söderut är det så klart oxå skoj att Wannborga Vin & Lamm gör en prisbelönt grappa (artikelnr: 7000602 på Bolaget). Håll tummarna för att deras goda läsk snart oxå kommer att spridas i större skala.

En del "nymodigheter" skulle vi förstås kunna klara oss utan. I dagarna startar den årliga yogafestivalen. Som Ni vet är jag en ivrig förespråkare av yoga, men just detta tror jag inte är något för mig: enligt öborna "yogas det naket på stranden och kopuleras hej vilt till bongotrummor dygnet runt i två veckor" (slut citat!). Fast det klart, man ska ju aldrig "dissa" något innan man provat det.....

Husbygget då? Jo då, visst har det hamrats en del i helgen. Men vi ligger fem-sex veckor efter tidsplanen och vår Ölandssemester i "egen kuppe" i juli/augusti är definitivt i farozonen. Just nu så pass att vi trots allt överväger att köpa/sätta upp en friggebod. Trist, så klart. Skulle ju hellre lägga slantarna på att göra klart huset. Ett glädjande besked var i allafall att vår köksarkitekt hittat två alternativa lösningar för köksinredningen. Flera har ju försökt och misslyckats (även denne man misströstade till en början), så det ska bli jättespännande att se förslagen i veckan.

Inga kommentarer: