Stackars E är fortfarande sjuk. Tycker t.om. att hon blivit lite sämre. Hon hostar och snorar och vägrar sova, så tålamodet är inte det bästa - hos vare sig henne eller hennes föräldrar! Men otroligt nog har hon lika god aptit som vanligt. Häromveckan fick vi Första och Andra mosboken av snälla A som fått dubbletter i julklapp, så nu mosar vi för fullt. Favoriterna hittills är "Sötnosens potatisgryta" (sötpotatis, köttfärs, vitlök och bladpersilja) och "Broccolipasta" (pasta, broccoli, vitlök och parmesan). Så himla roligt att hon gillar alla nya smaker. Men en del av mina egna, gamla "recept" funkar oxå. Fiskgryta (torsk, potatis och ärtor) till exempel (de andra mammorna i gruppen höjer på ögonbrynen: "gillar hon fisk?!"). Och mammas köttgryta (grytbitar av nöt, morot, palsternacka, potatis, purjolök och kålrot som kryddas med peppar och lagerblad) är en hit! Även om jag är "antibiologist" kan jag inte låta bli att fundera över om hennes positiva inställning till nya smaker beror på att jag käkade allt, både när jag var gravid och när jag ammade (jag säger bara, Kimchii i nionde månaden!). Fast varför spelar ju egentligen mindre roll. Håller bara tummarna benhårt för att hon fortsätter att gilla mat och smak.
Ps. För den som inte har en aning kan jag berätta att böckerna är skrivna av Johanna Westman. Första mosboken är en "pekbok" med grönsaker, frukter och bär, medan Andra mosboken innehåller recept från fyra månader och uppåt. Hur pedagogiskt som helst. Fast lite fnissiga blev vi när vi läste Första mosboken: Jag menar, sötpotatis! broccoli! aubergine!!Det är inga lätta grejer hon ska klara av, dottern.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar