tisdag 2 oktober 2007

Lite trutter


Både Liten och jag drogs med sviter från gårdagen: jag i form av absurd trötthet och Liten med en svag blåtira över vänster öga.... Fast trött var hon oxå. Piggare blev vi inte heller av alla intryck från och alla barn i föräldragruppen som vi oxå åt lunch med. Mat var förövrigt temat på dagens träff. Smakportioner heter det visst. Snart är det dax, även för tjockisar som E (dagens vikt uppgick till 8410 gram, alltså i runda slängar plus ett halvt kilo sen sist. Men bara en halv centimeters ökning på längden. Var ska detta sluta?!). Såg en fånig informationsfilm om mat för barn som påminde mig om Socialstyrelsens informationer på SVT:s Anslagstavlan. Herreguu', måste jag upplysas om att "det är bra att sätta fram kryddor på bordet så att alla kan krydda efter egen smak" eller att "köttfärssås är en populär rätt bland barn"?!

Apropå mat, förresten. En av Skördefestens nöjen är ju att äta mat, handla mat och titta på mat. Och det har vi gjort. Inte svullat, men unnat oss. Goda grillade korvar från Rosas Handel (viltgrillare, ostgrillare, kabanoss, ölandskorv, lammwurst.... allt görs på plats), stenugnsbakad ölandslimpa, bullar och pumpabakelser från Kaffestugan och nyrökt fisk från Böda hamn är bara några exempel. Och så klart måste ju en del handlas hem. Till frukost imorse blev det alltså Ölandslimpa med Leberkäse från Rosas. Dagens vägning (min, inte E:s) innebar visserligen salladslunch på fiket på hörnan, men till kvällen blev det vardagslyx. Varmrökt lax från Bökelunds i Böda hamn (godast!) med romsås med dill och rödlök till kokt potatis och sallad. Bara det iskalla vita vinet som fattades, alltså.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken kanon bild på E Kram Faster.

Synalen sa...

Den bilden skulle jag vilja uppdatera kylskåpet med.

Kram Farmor Gärd

goselosan sa...

Åh vilken helt underbar bild på fasters lilla plutt....kan man få be om en sådan skickad till lilla mailen ...*blink, blink* hihi kram

Lilla Pricken sa...

Apselut, bilden kommer på mail:en! Kram så länge!