söndag 10 juni 2007

Årets badpremiär är fixad

Trots nattens åska och regn blidde det en date med A på Gröndals bryggor idag. Alltså, snacka om det perfekta läget för alla inblandade: Regn och åska på nätterna och strålande sol på dagarna. Bönderna blir glada, turisterna ännu gladare och luften behagligare att andas. Kan knappast bli bättre, eller hur?

Tillsammans med J&J utrustade vi oss med tidningar, böcker, sallad, godis och dricka och tillbringade sedan eftermiddagen i horisontalläge, blickandes ut över fjärden med alla segelbåtarna. Efter någon timme i hettan vågade vi oss faktiskt på årets första dopp - med betoning på dopp (även om det var något varmare än jag väntat mig). Till och med M, som går under namnet "cocktaildykaren" eftersom han sällan badar om det inte är minst +25 grader i spa't, vågade sig i.

Fram emot kvällskvisten blidde det favoritsalladen till middag: kall, kokt färskpotatis, rödlök, cocktailtomater, soltorkade tomater, svarta oliver, röd lök och färsk spenat tillsammans med keso som blandats med vitlök, örtsalt och basilika. Smarrigt!

Inga kommentarer: