fredag 11 maj 2007

Inte vår dag


När vi reser i jobbet bokas biljetterna (oftast e-ticket el. dyl.) av reseavdelningen och uppgifterna skickas till oss på internmejlen. Typ: Du flyger från ARN 11.oo med TF213, bokningsnummer 21RBP3. Funkar finfint.

Oftast, alltså.

En kollega och jag drog i godan ro iväg till Arlanda, i god tid som tur var. På Arlanda Express började vi prata om vi båda har rätt dålig koll på vilka bolag som flyger från vilka terminaler. Kollade stolsfickan efter Malmö Aviation inrikes, men hittade dem bara i utrikesterminalen. Frågade tågvärdinnan som ringde Luftfartsverket som inte kände till att de flög inrikes från Arlanda, bara från Bromma...! Så det var bara kliva av och vänta på tåget tillbaka till stan. Medan vi väntade köpte min kollega en dricka i automaten - vilket blev hel fel sort! - och jag köpte en kexchoklad - som inte ville trilla ner! Inte vår dag, alltså.

Fast lite skoj var det att se den 5-åriga tjej som med stora ögon titta på oss när vi sparkade och knuffade på automaten för att få ner min kexchoklad. Och på Centralen blev vi mötta av en kollega som i 190 körde oss till Bromma flygplats. Så vi hann till Umeå i tid, trots allt...

Inga kommentarer: