lördag 27 januari 2007

Att laga kimchi

Att laga kimchi kräver sin man och kvinna. I termer av tålamod. Kimchi är en traditionell koreansk "side-dish" som är fermenterad och bl.a. innehåller koreansk rödpeppar, vitlök, salladslök och ingefära. (Varje korean har sitt eget recept). Gjorde vårt första försök hemma hos J & J, men eftersom den enligt receptet vi följde ska stå minst fyra dagar fick vi fylla hungriga magar med pad thai - inte fy skam det heller! Lika trevligt som alltid att hänga med dem.
Hade överhuvudtaget en väldigt social dag. Hängde hos A & T med barn över en fika och borrande i taket innan vi for över broarna till J&J. Mysigt att få klämma lite bebis, oxå.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Rättiks-kimchin blev otroligt salt, mest för att vi hade beräknat receptet efter att rättikan vägde 1½ kg. Istället var det salladskolen som vägde 1½ kg =)

Som sagt, vi måste förfina recepten lite...ser fram emot fredag

Lilla Pricken sa...

Att vara tvungen att förfina recepten, det kan väl sorteras under kategorin "kärt besvär"? Ska bli skoj på fredag!