söndag 12 juni 2011

Sol, värme och trevliga människor: Life is Good!

Vilken alldeles underbart skön och härlig helg vi haft! Visserligen missade jag tjejmiddagen på landet i fredags, men det har varit toppen ändå. Sol och värme. Hela familjen har varit ledig. Träffat mycket trevliga människor. Gjort roliga saker mest hela tiden - utan att det en enda gång känts stressigt eller "för mycket". Det mesta har skett spontant efter känsla och dagsform.



I fredags var det ett gäng föräldrar som samlades på torget efter dagis. Medan barnen for runt och lekte tog vi vuxna ett glas vin på restaurangen intill (men efter en stund kom småfolket och deklarerade att de "oxå ville ha en drink", varpå de vittjade första bästa plånbok och själva gick till baren och beställde. Läsk för de flesta, lingondricka för vår unge!). Ett par timmar senare åt några av oss fredagsmiddag på kinarestaurangen intill. En likadan varje fredag, tack!

Lördagsförmiddagen gick åt till hemmafix, mat och bak. För till lunch fick vi finbesök av en gammal vän från London/Japan som jag inte sett på åtta år! Så underbart att se henne och hennes pojkvän.


Efter lunch tog vi en promenad för att lämna dottern på ett födelsedagskalas i närheten, innan vi traskade över bron till den flytande baren för en öl i solen. Och eftersom dottern inte alls tyckte sig ha kalasat färdigt när jag skulle hämta henne hos födelsedagsbarnet ett par timmar senare, hann jag umgås med en del trevliga föräldrar en stund också innan vi gick hem till eftermiddagsfikat med våra långväga gäster som sedan åkte vidare till en middagsbjudning. Ett träningspass och en DVD-film senare somnade vi, glada och nöjda.

På söndagsmorgonen gav sig mannen iväg för att paddla kajak och SUP (Stand Up Paddling) på Kajakmässan vid Sjöhistoriska museet ett par timmar, medan vi åt frukost på balkongen och pysslade lite med papper, pennor och saxar. När mannen kom hem packade vi picknickkorgen och åkte tillbaka mässan där jag med en kaffemugg i handen betraktade man och barn i kajak i kanalen.

Att ungen somnade i bilen på vägen hem var föga förvånande, men desto högre odds var det på att hon faktiskt var på ett strålande humör när hon vaknade. Så det blev omedelbart en tur till lekparken och torget där vi träffade fina familjen A-H och mös med dem.


När vi ett par timmar senare gick hem träffade vi finaste grannarna - vilket slutade med att dottern först följde med dem in en stund innan gänget senare kom över på ett glas vin och en pratstund.

Ytterligare ett par timmar senare har vi fått middag, ätit glass och slappat en stund framför TV:n, nöjda och belåtna. Så tack alla för att Ni finns i vår närhet och gjorde helgen till en riktig kalashelg!

Inga kommentarer: