söndag 17 april 2011

Vilken härlig vårhelg!


Vilken härlig vårhelg vi haft tillsammans med underbara vänner! I fredags var det först festligheter på jobbet då en nybliven pensionär tackades av med bubbel, snittar och tårta. Sen kom några vänner - tillika grannar och föräldrar till dotterns dagiskompisar - över på AW (after work)/fredagsmys. Så trevligt att vi helt glömde bort både tid och mat: plötsligt var klockan halv tio och vad som var tänkt som en inledning på fredagskvällen blev en helkväll. Jag älskar verkligen sån't! Tack å lov hade vi tänkt på att ha "matiga snacks" (vi hade marinerade oliver, en brietårta med tomatsallad till kex, bönröra med soltorkade tomater till surdegsbaguette, parmesankex, grönsaksstavar med dipp, jordgubbar och vindruvor), annars hade antalet vinflaskor (och den avslutande champagnen) fått en helt annan effekt (och "for the record": mannens födelsedag var INTE anledningen till att vi bjöd in till vinfredag!).

Lördagen bjöd på "tjejutflykt": fyra tjejer som på lördagsmorgonen styrde vi kosan mot Vingåkers outlet för att shoppa "like there was no tomorrow". Vi babblade och gapskrattade oss fram längs vägen likt en amerikansk tonårsfilm (minus musiken). Och när det sedan visade sig att vår planerade välförtjänta lunch efter shoppandet på Julita fallerade eftersom stället visst inte hade öppnat för säsong ännu och vi tvingades inta lunch kl. halv fem på ett sunkigt hak i Eskilstuna, visste fnisset inga gränser. Kort sagt, mer roligt än kulinariskt.

Helgen avslutades med en härlig söndagslunch trots allt. När de två som lunchen i första hand lagades till, i sista stund - oberoende av varandra - tvingades utebli är det tur att det finns goda vänner i grannskapet som med 15 minuters varsel kan tänka sig komma över och äta upp all mat (fisksoppa med nybakat bröd, brownies och jordgubbstårta till kaffet)!

Så. Med tanke på att vi dessutom fått sol på nosen och en del lekparkslek, är jag otroligt nöjd och glad: både för att det blev en toppenhelg och för att vi har så fina vänner!

Inga kommentarer: