måndag 28 februari 2011

Kuddliv - kuddkrig....?


För mig slår kuddar i taket på "mysfaktorsbarometern". Stora, mjuka, vackra, mysiga.... Just de vackra brukar alltid dra till sig min uppmärksamhet i så väl inredningsreportage som i butiker. Tyvärr brukar det inte bli mer än så. Eller tyvärr och tyvärr, de är ju ofta galet dyra! I "fina butikerna på fina gatan" kan de gladeligen ta ett par tusenlappar för prydnadskuddar av det mindre slaget. Och då - om inte förr - slår snålheten till....


Häromveckan beställde jag ett gäng tyger från Stoff & Stil (hör å häpna...!). Planen var ett lapptäcke till dottern (japp, undrens tid är inte förbi....). Så i helgen tvättades och ströks tygerna (jojomensan, Ni läste rätt...), men jag insåg att det nog blev "lite mycket" med ett helt täcke i alla dessa färger (är ju som bekant lite "rädd" för alltför mycket färg). Så det blev ett gäng kuddar istället (typ tre). Inte de mest välsydda kanske då dottern otåligt stod och trampade bredvid, misstänker att mormor (och svärmor...?) skulle förfasa sig över att jag vare sig sydde i blixtlås eller knappar och inte ens brydde mig om att sy igen kuddvaren för hand. Nej, snabbt skulle det gå och då blev det på maskin. Inte så vackert kanske, men det duger så länge. För ambitionen är att göra om det när jag har mer tid. Nå'n som vill slå vad om hur många år DET kommer att dröja.....?

2 kommentarer:

Synalen sa...

Det behöver väl inte bli bättre för att man syr i blixtlås eller syr ihop för hand. Blixlås syr jag i för att det ska vara lätt att ta av och tvätta men det går ju lika bra att sprätta ihop den sida man sytt ihop kudden på, sen är det bara att lägga i kudden och sy ihop den igen.
Tycker kuddarna ser jättefina ut.
Kramar

Lilla Pricken sa...

Tack - för fint kuddomdöme, men framförallt för att Du minskar min prestationsångest med Din positiva inställning till mitt "fuskande"! Kram!