söndag 16 maj 2010

Barnfri långhelg på landet - inte så idylliskt som det låter

Kristi himmelsfärdshelg. Första helgen på evigheters evighet som mannen och jag befann oss på samma ställe (eller befinner oss, kanske är mer rätt: nu följer ytterligare fyra uppbokade helger med resor och kurser. Suck!). Långlediga skulle vi inte bara vara på landet, vi skulle dessutom vara barnfria. Planen var att jobba en del, men framförallt hinna ha lite kvalitetstid med varandra. Träna. Äta gott. Göra allt sånt som limmar ihop småbarnsföräldrar och gör att de orkar med vardagslogistiken ännu en tag.
.
Bra så. Men eftersom vi är de vi är så blev det inte så mycket mysande. Ingen träning heller. Nästan bara jobb. Har vi väl fått upp ångan så glöms både tid och rum (och måltider...). Köket kaklades. Vägghyllor och bänkskivor oljades. Hela första dagen spenderades med långa inköpslistor på stora varuhus. Diskon byttes (jag lyckades ju slå sönder porslinsho:n "Domsjö" från Ikea - något ett gäng vänner påpekat är "näst intill omöjligt") och för det blev det ett par extraturer till varuhusen på andra sidan bron. Det spikades listor och krokar och sattes upp hyllor och det packades upp flyttkartonger (fyra stycken fyllda med gamla prylar - mest mina - som förvarats på svärföräldrarnas vind). Sen piffades och puffades det en hel del. Å plötsligt var det dax att åka hem, fira den nya 20-åringen i mannens familj och hämta dottern. Sitta i de vanliga köerna mellan Järna och Södertälje (men vi slapp proppen i Söderköping, ha ha!). Det var den helgen, det.
.
Fast okej. Fullt så illa som det låter var det inte. Vi fick sova ut (en halv natt på hotell på vägen ner). Vi åt gott (bl.a. goda räkmackor från Kaffestugan, en trerätters på alldeles nyöppnade krogen på stranden och nyrökta räkor med god sås, gott vitlöksbröd och lättdrucket vin). Och det var mödan värt. För nu är det jättefint i vårt stugkök.
.




Ps. Dessutom var det alldeles fantastiskt mysigt att få hämta dottern och höra hur roligt och bra hon haft det. Sånt värmer oxå ett morsahjärta och gör det mödan värt. Tack alla Ni som gjort hennes helg - å skämt bort henne något alldeles kolossalt! Det uppskattas ska Ni veta.

Inga kommentarer: