söndag 28 mars 2010

Det blidde inte ett par Hunter, det blidde ett par....

Som bekant har mina fina - och superbekväma - gummistövlar från Tretorn varit spårlöst försvunna sedan 2008 då vi for fram å tebax mellan stan och husbygget på landet. Å gissa om jag/vi letat! Vi har vänt upp och ned på alla hus vi någonsin satt vår fot i, men stövlarna fortsätter att vara försvunna. Börjar tro att de grävts ned i husgrunden.... Förra våren blev det ett par korta, lite fodrade röda att klafsa i geggan runt huset med. Men behovet av ett par "stadsstövlar" kvarstod (småbarnsföräldrar, Ni vet). "Drömgummit" kommer från Hunter, men har i flera år haft svårt att argumentera för att lägga en dryg tusenlapp på gummistövlar. Fast i år skulle det bli av. "För är det något år det är befogat så är det väl i vår", tänkte jag redan i vintras när snöhögarna växte sig allt större. Men när det väl kom till kritan så blev jag lite snål trots allt. Särskilt som priset nu var sisådär 1200 spänn. Så i lördags inhandlades ett par svarta Viking Fox i ungefär samma stil som Hunter. Inte lika bekväma - å definitivt inte lika snygga. Men med halva "Hunterpriset" kändes det plötsligt som jag TJÄNAT 600 spänn (man är väl bra på "shoppingmatte"....!). Men Ni som fortfarande känner Er manade (jag vet vilka Ni är!!) bara MÅSTE kolla in Hunter's webbsida och alla nya "karamelliga" färger som väcker ha-begäret. Själv tänker jag hålla fingrarna - å ögonen - från den sidan och spendera mina sparade hundralappar på något annat, t.ex. lite dyrare jeans än vad jag brukar kosta på mig. För "det man förlorar på hästarna tar man ju igen på gungorna"...!

Ps. Vän av ordning kanske frågar sig varför jag helt enkelt inte köpt ett par nya Tretorn-stövlar. Svaret är att jag forfarande tror att de ska dyka upp en dag. Dessutom slog snålheten till även här: De miltärgröna älsklingarna var riktiga "skogshuggarpromenadstövlar" (fotriktiga å allt) - å alltså tokdyra de oxå. En present från rara maken som jag inte tyckte mig ha råd att ersätta....

2 kommentarer:

Anonym sa...

Nu måste vi ju synka färgerna :) ska in och kolla på hemsidan
stor kram A

Lilla Pricken sa...

*skratt* Fast problemet är nog ur världen: - mina Vikingar är tråkigt svarta....Men spana in de ljusrosa - söta som små karameller! Hög "vill-ha-faktor"