Vi gjorde det enkelt för oss, dvs. körde samma mat som vi tänkt oss från början. Alltså, till förrätt blev det klassisk löjromstoast med en syrlig Sancerre till.
Till huvudrätt gratinerade mannen några humrar, efter nytt recept från Per Mobergs "Vad blir det för mat" (se receptet här). Gott, men tyckte nog att det blev lite väl "kladdigt" när stuvningen ska täcka mer än skaldjuren. Nästa gång halverar vi nog receptet - och kanske att en skvätt konjak oxå skulle göra susen.
Därpå åt vi ett gäng franska, perfekt mogna, ostar med fikonmarmelad och drack portvin till. Bland annat Comté - en riktig favvis - och en tryffelbrie som jag faktiskt blev ganska besviken på. Efter en längre paus - som bl.a. innehöll tokdans till "mamma mia" i vardagsrummet - blev det efterrätt, J&H:s limepaj med hallon och jordgubbar, innan bubbelkorken smällde till tolvslaget. En mycket trevlig kväll - som innebar sovmorgon till halv tio i morse. Rekord!
Hoppas Ert nyårsfirande var lika gott och trevligt - och att 2010 blir ett alldeles fantastiskt år för oss alla. Kram på Er!
2 kommentarer:
Tack för Hummertipset, har två i frysen som ska ätas upp snart!
Smaklig spis! =)
Skicka en kommentar