Att ha vänner på middag en helt vanlig vardagskväll när decembermörkret är som tätast är verkligen en ljuspunkt i tillvaron. Men när gästerna kommer ungefär samtidigt som man själv stiger innanför dörren med matkassar och en dagistrött unge krävs något av det mer lättlagade slaget. Ikväll fick det bli den svenskfranska fisksoppan ur "Kärlek, oliver och timjan" (lök, vitlök, tomat, vitt vin, saffran, fänkål, potatis, morötter, apelsin, vit fisk och räkor). Till det bjöds det surdegsbröd med citron och knäckebröd med dill eller fänkål från Lux Dessert & Choklad. Medan soppan puttrade på spisen fick gästerna smaka på brunabönchips från Öland och till efterrätt blev det smulpaj på blåbär och hallen (sorry, vänner: något recept har jag inte. Min paj görs alltid på "en höft", men nästan alltid med riktigt smör, havregryn, vetemjöl, råsocker och en gnutta vaniljsocker). Ibland behöver det inte vara krångligare än så.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar