lördag 4 juli 2009

Tidsoptimisterna


Mannens nya systerdotter döptes idag. Redan i maj pratade (bestämde?) rara svägerskan och jag om att virka en filt med mormorsrutor som doppresent, men sen föll det liksom bort i alla andra projekt och måsten. Förra söndagen hade jag inte en enda ruta klar och ringde svägerskan för att försiktigt höra mig för om vi verkligen skulle genomföra projektet..... Hon svarade att hon visserligen bara hade sju rutor färdiga, men visst skulle vi väl greja det? Det vore ju så roligt... Attans. Där rök alltså min förhoppning om att hon skulle säga att "vi struntar i hela grejen" eller att "vi gör en kudde av de rutor vi har och sätter tyg på baksidan"....
.
Så i veckan virkade jag så fingrarna värkte och virknålen glödde. Fyrtio rutor på fem dagar. Väl framme hos M i fredags vid lunch visade sig att det ändå fattades ett gäng. Bara att sätta igång att virka igen, alltså.... Vi sydde ihop sent på fredagskvällen (då visade det sig först att M och jag virkar olika "hårt" och sen att garnet inte skulle räcka att sy ihop med..... jämmer å elände!) och tidig lördagsmorgon. Därefter var det "bara" att fästa alla trådar (filten mäter 7 x 9 rutor, dvs. 63 stycken, med fem färger i varje. Alltså hade vi ganska precis 630 trådar att fästa..... Till saken hör, som Ni vet, att jag HATAR att sy ihop saker! Har ju ett gäng färdigstickade saker som bara väntar på att bli ihopsydda. Och fästa trådar ska vi bara inte tala om..... ). När klockan var fem i ett på lördagen (dopet började kl. 14) förbarmade sig både mannen, hans systerdotter och hennes kompis över oss och greppade var sin nål de oxå. Halv två turades vi om i duschen och med nålarna, tio minuter senare var vi - tro't eller ej - på väg, med filten inslagen i paket. Inte så illa pinkat, va?! Men nu vill jag inte se vare sig en synål eller en virknål på evigheters evighet. Så det så!
.
Ps. Tack M, L och A för hjälpen, B för garnet, G för det fina broderiet och lån av nål och tråd, S för "goda råd", C för markservicen och logistiken och S för sällskapet och hjälpen med dottern medan vi satt fast med projektet!

4 kommentarer:

Lilla Pricken sa...

Inför nästa filtprojekt (för ja, det blir åtmistone ett till: vi har redan ett sjuttiotal rutor virkade till dotterns filt), påminn mig/oss gärna om att:

- mäta varje ruta så att de blir lika stora även om vi är två som virkar
- fästa alla trådor vartefter: en ruta ska inte vara "klar" förrän det är gjort
- ha bättre framförhållning eller skita i att sätta upp en "deadline" för när projektet ska vara färdigt.

Lilla Pricken sa...

För den som undrar är filten virkad i Järbo "Tropik" (som innehåller bambu!!) och kan maskintvättas i 30 grader.

Mönika sa...

Hahah tänk va vi är duktiga så här i efterhand måste man ju säga att det va faktiskt jätte mysigt och kul även om det va lite väl tajt om tid=) och jag har ju redan börjat på en ny jag har redan två rutor klara men den här gången utan tidspress. tack för en jätte trevlig helg kram kram.

Lilla Pricken sa...

Jag instämmer absolut: - Minivågen för oss! Å tack själva. Saknar Er redan..... =)