tisdag 24 mars 2009

Vardagsmums

Som jag säkert sagt förut är jag en riktig periodare: jag gör allt i perioder. Även äter. Hittar jag något jag gillar kan jag gladeligen äta det alla veckans dagar för att sedan glömma bort det alldeles. Ett exempel är vattenmelon med fetaost och mynta som jag totalt frossade i förra sommaren, men inte ätit sen dess (ja, okej då. Lite säsongsbetonat är det ju, vilket kanske förklarar saken). Just nu har jag snöat in på pasta med broccoli, fetaost och citron. Riktigt vardagsmumsigt. Och snabbt går det.


Till 4 portioner behövs:
3/4 dl pumpafrön
2 broccoli
250 g spaghetti
2 avokado
rivet skal av en citron
nymalen svartpeppar.

Rosta pumpafrönen. Ansa broccolin och låt den koka med i pastan när ca 2 minuter återstår av koktiden. Spara en knapp deciliter av kokvattnet och mixa med fetaosten, värm ev såsen lite. Vänd ner avokadoskivor i pastan och vänd sedan ner såsen
(jag brukar hoppa över det här och helt enkelt smula fetaosten över pastan). Strö på pumpakärnor, citronskal och nymalen peppar (brukar pressa lite av citronsaften över pastan oxå).

1 kommentar:

Lilla Pricken sa...

Men att ta med resterna i matlåda dagen efter rekommenderas ICKE! Varm avokado och sunkmjuka pumpafrön... Usch!