onsdag 10 september 2008

Fuskare


Efter att ha lämnat E på dagis med viss tandagnisslan som resultat, garderade jag mig med en kaffe och lite tidningsblädder på Deli'n i krokarna (ifall dagis skulle ringa och be mig komma tebax). Men 40 minuter senare passade jag på att åka till närmaste köpcentrum och uträtta lite ärenden. När jag nästan är framme inser jag att jag plankar: mitt månadskort gick ut igår och inte en krona har jag i plånboken. Nervös funderade jag på att hoppa av på en tidigare station, men åkte hela vägen - utan att åka fast. Gott så.
Men efter att ha shoppat var slantarna till SL-kortet slut och eftersom vi är "in between banks" har jag ingen telefonbank att föra över pengar från andra konton med. Hur göra om jag inte ville gå hela vägen hem? Att köpa en enkel SL-biljett via SMS var inget alternativ eftersom jag bara hade tjänsteluren med mig. Och planka medvetet är jag alldeles för feg för. Räknade de sista slantarna och upptäckte att de räckte till ett rabatthäfte/klippkort med 16 klipp (måste vara världens bästa affärsidé för SL: att höja priset samtidigt som antalet klipp minskar.... Aarrgh!). Surt eftersom jag har ett nästan nytt häfte där hemma. Och ännu surare eftersom konduktören inte ens brydde sig om att kolla biljetten. Så nu har jag ett helt oanvänt häfte. Undrar om det går att sälja på Blocket.....
Ps. Hela grejen påminner om låten "Ironic" med Alanis Morrisette: "I'ts like rain on your wedding day, it's a free ride when you've already paid... "

1 kommentar:

Lilla Pricken sa...

Så har jag oxå fått gnälla i onödan. För en stund senare kom jag ju på att det var VÄRLDENS bästa grej - jag ska ju åka bort massor den här månaden. Alltså bättre att slösa på remsan och spara månadskostnaden tills jag kommer hem.