måndag 7 januari 2008

GOTT NYTT ÅR

Första vardagen efter helgerna. Kändes märkligt att mannen klev upp till jobbet efter drygt två veckors dygnet-runt-umgänge. Och framförallt var det konstigt att helt vara utan dator. Visserligen är min nu fix ooch färdig, men av någon outgrundlig anledning får makapären inte kontakt med nätet. Högst irriterande. Håll tummarna för att mannen klurar ut problemet inom snar framtid.

Under tiden har ännu ett år gjort entré. Vi firade ankomsten med buller och bång hos J & J: God mat och dryck, trevligt sällskap, fyrverkerier - vad mer kan man begära? Till och med dottern var nöjd, om än lite konfunderad över de ca 14 vuxna som smaskade hummer, drack champagne och körde klackarna i taket till strax efter fem på nyårsdagen (det sistnämnda enligt hörsägen). Men man ska ju sluta när man har som roligast, sägs det ju. Så strax efter ett var vi hemma med vår lilla partypingla som tycktes tänka: Va'?! Sova? Vi som hade så trevligt.... Å nyårsnatten tycks ha gett mersmak - ett par tre nätter i rad vägrade hon helt att sova. Tack å lov gick det över.

Med risk för att låta som en gammal kärring kan jag inte heller låta bli att reflektera över hur jäkla fort tiden går. År 2008. Stockholmarnas år sägs det. Det må så vara. Själv inser jag att det kommer att bli ett tungt presentår. Förutom att dottern ska fira sin första födelsedag (å skämmas bort, kan vi anta) fyller M:s ena systerdotter 18, den andra tar studenten och systersonen ska konfirmeras. Bror fyller 30 och morfar 80. Alla dagar som bör uppmärksammas lite extra. Så lika bra att redan nu bereda sig på stora hål i plånboken.

Inga kommentarer: