Samtidigt kan jag inte låta bli att undra vad som gick snett. Min teori är denna: Mackor med varma grönsaker och kallrökt lax ska inte grillas. Om det inte handlar om Bagels, förstås. Men då "grillas"/rostas ju brödet INNAN pålägget läggs på. Och ska det vara grillade grönsaker ska de vara färska, inte några räfflade morotsslantar från frysen. Tuggan fullkomligt växte i munnen. Urk!
En intressant reflektion här är att mannen tyckte det var lika vidrigt som jag, men stoppade ÄNDÅ i sig hela smörgåsen. Inte av någon "nu-har-jag-minsann-betalat-dyra-pengar-för-den-här-så-då-måste-jag-äta-upp-den"-princip. Nej, han skulle träna en halvtimme, timme senare och behövde energin. Vad kallas sådana personer, såna som kan äta precis vad som helst om de vet att de måste? Knappast gourmeter, men inte gourmander heller väl? "Idioter" tyckte mannen och träningskompisen E som var över på måndagsmiddag. Kan bara instämma: Livet är för kort för att äta äckliga saker. Så det så.
En gourmet äter ju hellre lite som är riktigt bra, medan detär tvärtom för en gourmand: hellre mycket som är halvdant.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar