tisdag 8 januari 2008

Don't try this at home

Tog en trip till Ikea och Barkaby outlet tillsammans med J&J (strongt gjort med tanke på det baksjuka tillståndet, vänner!). När shoppingrundorna - och slagsmålen med ungar och barnvagnar (jo, jag FÅR säga det trots att jag har såna själv!) och J&J kastat in handduken- tog mannen och jag en fika på "det stora varuhuset". Förutom kaffet och kanelbullarna (självklart) köpte mannen en smörgås som avgjort var det äckligaste jag ätit på länge (observera att JAG som är en stor förespråkare av att ALDRIG säga äckligt om mat faktiskt säger det om denna så kallade macka!). Tanken var nog god. Ni vet principen, tre goda saker MÅSTE ju bli goda tillsammans (även om det typ handlar om räkor, polkagrisglass och... kethcup, för att drämma till med något): Grillade grönsaker (check!), rökt lax (check!) och philadelphiaost (check!). Dessa ting låg i en typ bake off-baguette som grillats. Bläsch!

Samtidigt kan jag inte låta bli att undra vad som gick snett. Min teori är denna: Mackor med varma grönsaker och kallrökt lax ska inte grillas. Om det inte handlar om Bagels, förstås. Men då "grillas"/rostas ju brödet INNAN pålägget läggs på. Och ska det vara grillade grönsaker ska de vara färska, inte några räfflade morotsslantar från frysen. Tuggan fullkomligt växte i munnen. Urk!

En intressant reflektion här är att mannen tyckte det var lika vidrigt som jag, men stoppade ÄNDÅ i sig hela smörgåsen. Inte av någon "nu-har-jag-minsann-betalat-dyra-pengar-för-den-här-så-då-måste-jag-äta-upp-den"-princip. Nej, han skulle träna en halvtimme, timme senare och behövde energin. Vad kallas sådana personer, såna som kan äta precis vad som helst om de vet att de måste? Knappast gourmeter, men inte gourmander heller väl? "Idioter" tyckte mannen och träningskompisen E som var över på måndagsmiddag. Kan bara instämma: Livet är för kort för att äta äckliga saker. Så det så.

En gourmet äter ju hellre lite som är riktigt bra, medan detär tvärtom för en gourmand: hellre mycket som är halvdant.

Inga kommentarer: