söndag 2 december 2007

Skåprens

Första advent. Sånt förpliktigar. Eller rättare sagt, det innebär en del letande i skåp och lådor, källare och förråd. Var 17 lade jag adventsstjärnan förra året? Brukar vi inte ha adventsljusstakarna i den där kartongen? Den här gången minimerades faktiskt letandet: sommarens källarstök var inte förgäves. Så nu finns det stjärnor på plats och ljus i våra fina muggar från Bruka som vi använder till adventsljusen. Numera har M glömt hur onödigt och dyra han tyckte de var när det köptes för ett gäng år sedan (för att inte tala om hur pinsamt han tyckte det var att fråga efter "ljusstakar" som visade sig vara tandborstmuggar!) - han gillar dem verkligen! Vi häller i sjösten för att hålla ljusen på plats och dekorerar med vitmossa och pärlor på ståltråd (himmel, vad jag svor när jag trädde dem på plats! Numera finns det färdigträdda att köpa....).
Dessutom blev det mer skåprens idag: D&H kom över på fika och hämtade min samling mammakläder. Så nu är gravidtiden över på riktigt. Skönt - å kul att det kommer till användning.
Men sen hade vi gjort oss förtjänta av adventsmys med glögg och pepparkakor hos A&J, årets första. Hade nästan glömt bort hur ljuvligt det är med grönmögelost på pepparkakor. Tack, kompisar!

Inga kommentarer: