onsdag 7 november 2007

Dagens fråga (eller frågor)

Är det okej att en morddömd får bli läkare? Är det värre om det handlar om hatbrott, dvs. att mordet skett p.g.a. offrets etnicitet, sexuella läggning eller trostillhörighet? Bör han straffas om han inte frivilligt berättar om sin fängelsevistelse? För att han bytt namn för att slippa förknippas med mordet? Är det extra illa att mannens dom (elva års fängelse) föll nyligen (i början på 2000-talet)? När har en människa sonat sitt brott och får tillåtelse att gå vidare?

Vad är värst, att betala för svarta tjänster eller att arbeta svart? Finns det någon vuxen som aldrig jobbat svart eller betalat en endaste krona svart? Hur långt tillbaka i tiden ska en politiker granskas, ska hela livet tas med i beräkningen eller är bara de misstag och fel som begåtts i "det politiska livet"? När har en människa sonat sitt brott och får gå vidare?

Vem vinner på att människor granskas in i minsta söm och detalj? Kan det vara så att vi alla är förlorare? Kan vi sköta våra jobb och uppdrag, ja t.om. vara bäst lämpade på det vi gör, trots lik i garderoben? När har vi sonat våra brott och kan gå vidare?

.... Och vem är det som bestämmer DET?

Inga kommentarer: