torsdag 1 november 2007

Apropå...

... Supreme Card som lanserar ett kreditkort för kvinnor: 0,25% av alla köp går till Cancerfondens kampanj Rosa bandet. En behjärtansvärd insats, men varför måste stödet för en god sak vara könsindelat? Det finns män som stöder Rosa bandet. Varför inte ha ett Rosa bandet-kort punkt slut, lika för män och kvinnor? Och heja, heja alla Ni män med rosa band på stan! Vi kvinnor har hel klart en del att lära av Er. För hur många tjejer har Du sett på stan med det gula "Livestrong"-armbandet mot prostatacancer....?

...att de 28 åtalade för terrordåden i Madrid fått 40.000 års fängelse (DN 071031): Är det verkligen nödvändigt med sådana symboliska antal år? En livstid är ju inte mer än en livstid... Påminner mig om barndomens talesätt: "tusen gånger mer än Du nånsin kan säga". Vad blir det nästa gång ett terrordåd av "Nine elevens" storlek inträffar - en miljard...?


... att både Syfestivalen (inkl. Scrapbooking och garner) och mässan Underbara barn går av stapeln i helgen (Sollentuna Exop resp. Stockholmsmässan i Älvsjö). Hur ska man kunna välja? Och klarar min plånbok något besök över huvudtaget?!

... att en undersökning från Naturvårdsverket visar att majoriteten av svenskarna kan tänka sig att införa miljövänliga rutiner i vardagen. Ja men herreguu', vem 17 svarar nej när en sådan fråga ställs till en?! Ungefär som frågan "har Du slutat slå Dina barn?"... Frågan är hur många som gör det i praktiken.

...samma undersökning: Egentligen är det ju ganska enkelt. Små saker kan vi alla åtgärda. Stänga av TV, stereo, dator och andra apparater som inte används, släcka lampor i rum där ingen är, spara på varmvatten, inte köra disk- och tvättmaskin halvfulla, minska sopberget och - det som vi enligt undersökningen har svårast för - köra mindre bil. Vad är det med oss människor (svenskar?) och våra bilar?!?

...Våra nya rutiner som infördes i familjen i måndags: Vi har världens duktigaste och bästa tjej!

Inga kommentarer: