tisdag 19 juni 2007

Gott om idioter på cykel

Att det finns gott om puckon på cykel vet alla, inte minst vi som bor i Stockholm. Och ett cykelpucko kan man ju vara på så många olika sätt: göra dödsföraktande genvägar på vältrafikerade gator, tro att man har företräde när som helst och överallt, cykla på trottoarer trots att stan vimlar av cykelbanor etc. Och i en annan idiotkategori hittar vi sådana som min man som utan att tveka kan ge sig i kast med att cykla så många 2,2 milsvarv det går på 24 timmar (se tidigare inlägg).

Men puckona i dagens DN tar nog f..n priset: Ett par som cyklat Vätternrundan på en specialbyggd cykel med en 3-årig dotter som passagerare! Ja, men VA'?!

Okej, hur lång tid de tog sig runt på förtäller inte historien. Men även om jag själv aldrig cyklat runt sjön har gott om nära & kära gjort det, så jag vet t.ex. att det tar sin tid att ta sig runt. M har t.ex. gjort de trettio milen under nio timmar (heja, heja!) och andra tar upp till 20 timmar på sig - även utan barn på släptåg. Och de flesta startar "miss-i-nassen" då det nästan är 0-gradigt. Vid årets start var det enligt DN ca +5 grader och barnet var kraftigt nedkyld redan efter fyra mil. Trots att både funktionärer och ambulanspersonal försökte få föräldrarna att bryta fullföljde de loppet. Borde funktionärerna varit mer påstridiga? Kanske, men till syvende och sist är det ju föräldrarnas sjukt dåliga omdöme det handlar om. Hur i h..vete tänkte de?! Idioter!!

Ps. Nej, M varken körde eller jobbade i år.

Inga kommentarer: