söndag 4 mars 2007

Tjejmiddag

Efter en del surfande kan det konstateras: det finns en rörande enighet kring ingredienserna i en tjejmiddag: ett gäng tjejer (obviously...), bästa vänner, låååång tid runt matbordet, god mat, mycket vin, lossade tungband och mycket fnitter. Samtalen ska vara "privata och intima" och bör innehålla så väl "godhjärtat skvaller" (någon menade att "skitsnack" var obligatoriskt...) som "minnespromenader".
Dessutom sägs det att maten inte ska vara "för fet". Kan inte låta bli att fundera över 1.) könsskillnader och det stereotypa i resonemanget (är det mer okej för killar på en herrmiddag att stuva i sig pommes frites och bearnaise och är det bara tjejer som måste tänka på vikten/är viktfixerade?) och 2.) att vårt gäng tjejer aldrig någonsin haft "ofet" mat som krav vid våra tillställningar. Alltså, poängen är väl att kunna äta gott i goda vänners lag utan att fundera på tråkigheter? Hålla igen kan man väl i så fall göra när det är vardag....?
I övrigt uppfyllde gårdagskvällen nog alla kriterier. Döm själva, bland kvällens samtalsämnen fanns:
- Graviditeter och barnuppfostran, egna och andras: hur, vad och varför?
- Irriterande Jessica Anderssons deltagande i Melodifestivalen och hur fel det blir (åt alla håll) när folket ska rösta i festivaler, let's dance och annat.
- Klimatförändringar och miljöbovar: vem är egentligen den största av oss alla?
- Barhäng och uteliv vid 36 års ålder: Hur mycket orkar man egentligen och vad tar man egentligen med sig på en weekendresa med tjejerna till Madrid?
Åsså lite sköna krukväxttips och annat som egentligen bara bevisar att vi "tantat till oss". Men fnissa kan vi fortfarande! Tack M för en trevlig kväll - å kan man få receptet på den smarriga efterrätten, tro....?
Ps. Efter gårdagskvällens "tapas-knytis" skulle vi dessutom kunna lägga till ett definitionskriterie: Det kan aldrig bli för mycket vitlök... Och vill Ni kunna rättfärdiga andedräkten för män och barn dagen efter är lite historia och medicinsk kunskap aldrig fel. Spana in "En sida som stinker"!

Inga kommentarer: