Tack för ett trevligt party - å välkommen in i "funktionsplaggssekten"! Hoppas det blir en hejdundrande champagnefrukost i morgon bitti!
Ps. Kan man få tigga receptet på Din mammas smarriga tårta, tro...?!
4 kommentarer:
Anonym
sa...
Kära A & M!
Tusen tack för att ni var med och gjorde min dag till en underbar en! Jackan vill jag ha på mig hela tiden - den är ljuvlig!
Här kommer receptet på Barbros Mandelsmörtårta
Bottnarna: Vispa 4 äggvitor till hårt skum. Vänd ner 1 1/4 dl socker och 125 g mald mandel (ev ett par bittermandlar)
Bred ut på bakplåtspapper (ev lätt smörat och mjölat) antingen i två rundlar eller i en fyrkant.
Grädda i 175 grader i nedre delen av ugnen i 10 - 15 minuter.
Smörkrämen: Vispa ihop de 4 äggulorna med 1 dl socker och 1 dl vispgrädde i kastrull. Sjud tills det tjocknar. Ta av från spisen och rör i 125 g smör. Låt krämen kallna.
Bred hälften av krämen på en rundel ett eller på ena delen av ituskuren fyrkant. Bred andra hälften över. Toppa exempelvis med vispad grädde och kiwi i skivor. Eller kanske bara mandelspån... eller något annat gott!
4 kommentarer:
Kära A & M!
Tusen tack för att ni var med och gjorde min dag till en underbar en! Jackan vill jag ha på mig hela tiden - den är ljuvlig!
Här kommer receptet på
Barbros Mandelsmörtårta
Bottnarna:
Vispa 4 äggvitor till hårt skum.
Vänd ner 1 1/4 dl socker och
125 g mald mandel (ev ett par bittermandlar)
Bred ut på bakplåtspapper (ev lätt smörat och mjölat) antingen i två rundlar eller i en fyrkant.
Grädda i 175 grader i nedre delen av ugnen i 10 - 15 minuter.
Smörkrämen:
Vispa ihop de 4 äggulorna med 1 dl socker och 1 dl vispgrädde i kastrull.
Sjud tills det tjocknar.
Ta av från spisen och rör i 125 g smör.
Låt krämen kallna.
Bred hälften av krämen på en rundel ett eller på ena delen av ituskuren fyrkant.
Bred andra hälften över.
Toppa exempelvis med vispad grädde och kiwi i skivor. Eller kanske bara mandelspån... eller något annat gott!
Kramar från E
fortsättning
Champagnefrukosten får vänta till en icke-städardag... kanske på S fördelsedag...
fortsättning
Champagnefrukosten får vänta till en icke-städardag... kanske på S födelsedag...
Tackar - Nu blir det smaskig tårta i påsk!
Skicka en kommentar