torsdag 1 februari 2007

The Departed


Har precis sett "The Departed", Martin Scorseeses version av den asiatiska filmen "Infernal Affairs" som jag såg för ett par år sedan. Och för att vara en kopia på en redan skitbra film är "The Departed" helt okej. Jag t.om. började se varför Matt Damon och Leonardo Di Caprio ofta höjs till skyarna (själv har jag alltid tyckt de tillhör världens mest överskattade skådisar - tillsammans med Renee Zellweger). Men det klart, Jack Nicholson som Frank Costello spelar skiten ur hela bunten. Roligt också att man lät Martin Sheens rollfigur ha en son på Notre Dame, dvs. det universitet han själv har gått på som USA:s president i "West Wing".

"The Departed" är enligt uppgift 40 minuter längre än orginalet. Och det känns, trots fantastiska foton och en snygg filmning. Särskilt eftersom den amerikanska är så mycket blodigare än den asiatiska som visserligen var brutal den oxå, men på ett snyggare sätt liksom. Å eftersom alla karaktärerna har en förkärlek för att skjuta sina motståndare i huvudet så att blodet skvätter känns de extra 40 minuterna bara tjatiga.
Ps. Utöver den kända rollistan där också en överviktig Alex Baldwin och Marc Wahlberg ingår, har tydligen Brad Pitt producerat...

Inga kommentarer: