söndag 10 december 2006

Var på M & L:s bröllop igår kväll. Fanstastiskt roligt att få gå på bröllop i december, det blir liksom en helt annan stämning och annan typ av fest jämfört med sommartid. Dessutom hölls festen i stans finare delar: Fantastiska våningar på mysiga gator jag kanske sätter min fot på en gång vart tionde år eller så. Underbar mat och en tårta i sex våningar. Å så var de så fina, M & L! Det riktigt strålade om dem, så där som det ska göra om brudpar. Alltså, jag gråter alltid på bröllop. Inte så mycket under själva vigselakten som under talen. Det är något speciellt när nära och kära sätter ord på glädje över sina barn, syskonkärlek och vänskapens betydelse. Och gårdagskvällen var inget undantag. L:s pappas tacksamhet över sin svärsons närvaro i dotterns liv och en bonusförälders tal fick mascaran att suddas ut lite i kanterna, men när M höll tal till sin L var hela partymasken förlorad! Tur som var att några talare gick mer på humor än på djupet - annars hade jag nog bara varit en liten våt fläck!

Ps. I bordsplaceringen ingick också en kortare presentation av alla gästerna. Alltid lika spännande att se hur man uppfattas i sina vänners ögon: M kallades "händig mångsysslare som för tillfället säljer och nöter löparskor". Själv sades jag ha "ett unikt förnamn och stor passion för mat och dryck och får ofta köra nr 39 till alla hans tävlingar".

Kvällens fantastiska meny bestod av halstrad laxsashimi med vårrulle på ingefära, potatis och vårlök, forellrom och sallad till förrätt. Huvudrätten serverades i bufféform: Cocosmarinerad kyckling på wokade marinerade grönsaker; nudelsallad med gurka, tomat, mynta och koriander; garilax med teriyakisås, sesamfrön och salladslök; gurk- och melonsallad; chili- och honungsglacerad fläskkarré på shiitakesvamp, pak choi och rättika; limeyoghurt; sweetchili; smör och bröd. Efterrätten bestod av bröllopstårta på mörk chokladmousse och smultronmousse med vit choklad och färska bär.

Inga kommentarer: