söndag 26 november 2006

Välkommen till Scrapsekten


Så har världen välsignats med ännu ett par scrappare.
Hurra! Sällskap i helvetessekten.
Dagen började med brunch (äggröra, bacon, lax, couscoussallad med kräftstjärtar, tomatsallad med feta, blåbärspannkakor, fruktsallad och nybakat bröd) innan det stora pysslandet satte igång. Oj som det klipptes, klistrades, stämplades, knöts, hamrades och pärlades! Fanns knappt tid för fikapaus med tillhörande morotskaka vid 15-tiden. Själv förvånades jag över hur himla mycket scrapprylar jag har (sällan jag öser ut ALLT på köksbordet). Men va’ fint allt blidde! Å som sagt: "Man blir ju vansinnigt lycklig över att få ett fint julkort". Himla skoj att se Er, tjejer! När tar vi nästa date…?!
M’s goda bröd2 dl havregryn5 dl vetemjöl alt fyra sädesslag1 dl krossade linfrön1 dl russin (tar vi alltid bort)1 dl grovhackade hasselnötter (kan uteslutas)2 tsk bikarbonat1 tsk salt4 dl mild yoghurt1/2 dl flytande honung1/2 dl lingonsyltBlanda alla torra ingredienser i en bunke, rör i yoghurt, honung och sylt. Klicka smeten i en smord, avlång form som rymmer ca 1,5 liter. Grädda på 200C i nedre delen av ugnen i ca 1 timme. Stjälp upp och låt svalna under bakduk.

Inga kommentarer: